Vole životinje, jer se plaše ljudi?

Zašto je ova priča bitna za odgajivače činčila?

Zato što su u njoj jedni od glavnih aktera upravo protivnici gajenja za krzno!

O kojima se baš preko njihovih komentara može saznati najviše

Tako da se nemamo čemu čuditi, u stvari

Vesti poput sledeće uopšte više nisu retke na svetskim, pa, prema tome, ni na domaćim portalima:

http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/svastara/2920021-psi-raskomadali-vlasnicu-pa-nisu-dali-policiji-da-pridje-lesu-inspektori-8-sati-skupljali-ostatke-tela

Tragičnih događaja kao posledica bliskih susreta ljudske sa psećom vrstom oduvek je bilo. Bilo da se radi o psima lutalicama, ili o vlasničkim psima, sve češće. Samo je pitanje koliko su takve priče bile ranije dostupne javnosti.

Ono što je, međutim, kod takvih i sličnih priča zanimljivo jesu komentari čitalaca. Gde se uočava jedno, gotovo pa sve češće pravilo: što je priča stravičnija, to je više glasova u korist i na strani životinje?!

Ili, bolje rečeno, protiv ljudi!

Od strane onih kojima su životinje štit humanosti.

U potpuno iskrivljenom značenju te reči. Jer, humanost je isključivo odnos čoveka prema čoveku. Zbog čega se ni ne može govoriti o humanosti prema životinjama.

Barem ne na jezicima ljudi. Sem na veganskom jeziku. Pošto se tu radi o mutiranoj vrsti. Zlom mešancu nastalom posledično: kada čovek počne da se ponaša kao životinja.

U pravom ili prenesenom smislu te reči.

Ako je i od vegana, mnogo je

Ono što je za ovu objavu najzanimljivije jeste sledeće: jedan od prvih komenatara u međuvremenu je obrisan.

Onaj u kome ostrašćena veganka, potpuno hladnokrvno, kaže da je osveta pasa logična, jer se dotična, u ovom slučaju žrtva, nije prema njima odnosila s pažnjom.

Dakle, zanemarivala ih je, verovatno.

psii

Izvor: http://bit.ly/2zkBC4W

Pa je dobila šta je zaslužila, poentira dotična.

Da ne ulazimo sad u nagađanja o tome ko je skinuo pomenuti komentar: da li sam administrator, štiteći svoje zakonom dato pravo da se nedolični, nepristojni ili komentari koji bi mogli uznemiriti javnost imaju pravo ne objavljivati?

Ili je sama veganska bratija intervenisala, shvatajući da im takva “mišljenja” ne idu u korist?

Ili, barem, da je još uvek prerano za njih? Još nije sazrela situacija, valjda?

Poput onog teksta o stradalom matadoru koga je usmrtio bik u koridi. Naročito, seirenje vegana kroz podršku biku. Šteta što bik ne čita njihove komentare.

Ili, stradalom plivaču kome je ajkula odgrizla nogu. Uz veganske hladnokrvne komentare tipa: tako mu i treba, šta čovek ima da traži u kući ajkula, u moru?!

Shvatili su veganski spin doktori da je za sada bolje uzdržavati se od ovakvih priča. Koje im donose više štete nego koristi, očigledno. Pošto ne doprinose uveravanju javnosti da su oni koji životinje vole više od ljudi stvarno dobri ljudi, najbolji.

Barem kako vegansko stado veruje. Ili sebe ubeđuje u to, svejedno?!

Upoznaj neprijatelja da bi ga lakše pobedio

Odgajivači krznašica, objektivno, prva konkretna meta veganskih činodejstvija, bi morali da se svojim protivnicima sa izrazito neprijateljskim namerama malo detaljnije pozabave.

Umesto da se čude, u fazonu: šta mi kome smetamo?!

Kada će shvatiti suštinu onoga što već godinama pokušavamo da utuvimo: da su odgajivači krznašica samo prva, procenilo se, i najlakša meta. Jer proizvode sirovine za proizvode namenjene bogatijima. Pa je lako izazvati gnev većine, izračunalo se.

Samo tu ima jedan “mali problem”: vegani ne nameravaju da stanu na akcijama zabrane gajenja za krzno. Njihov krajnji cilj je daleko širi, time i monstruozniji.

Ko preživi, pričaće…

Otud i tvrdnja našeg udruženja da su odgajivači činčila u zemlji na prvoj liniji odbrane stočarstva u celini, a ne samo i jedino sopstvene delatnosti.

Pa verujemo da će naše vlasti to upozorenje ozbiljno shvatiti, kroz izloženu argumentaciju, umesto da nam samo poveruju na reč.

Na vreme, pre nego što događaji koji slede to potvrde.

Kada obično bude malo kasno.

I kada je slaba uteha: jesmo li vam to govorili?!

Ostavite odgovor