Veganska je laž pregolema

U sredu uveče su saznali da im je priča sa zabranom u BiH i definitivno propala

A već u četvrtak ujutro su nastavili da bljuju najotrovnije laži

Ako ovde postoji pravna država, onda bi nadležni morali da podnesu krivičnu prijavu za uznemiravanje javnosti

Jer iznose tvrdnje bez ikakvih dokaza i svesno obmanjuju građane

I plaše ih, potpuno neosnovano

Elementarna pristojnost i argumentovano obrazlaganje sopstvenih stavova izgleda da su definitivno postali prošlost.

Naravno da je legitimno boriti se za svoja uverenja, kao i interese, ali, to se ne sme raditi ogoljenim i ničim dokazivim lažima.

Barem ne tako da ne reaguje sistem. Koji je dužan da zaštiti od takvih uznemirujućih pojava ne i pre svega protivničku stranu, već, pre svih, najširu javnost.

A evo o čemu se konkretno radi. I šta nadalje možemo da očekujemo.

Bruka i bes

Nepunih dvanaest sati nakon izglasavanja definitivne odluke, na banjalučkom portalu buka (nešto?) pojavilo se sledeće pisanije (teško je prepričati, preporučuje se čitanje):

http://www.6yka.com/novost/135022/bitka-je-izgubljena-politicari-u-bih-ne-vole-ljude-a-bogami-ni-zivotinje.-evo-kakva-nam-ekoloska-katastrofa-slijedi

Ko prati portal ove interesne grupacije imena Centar za dekontaminaciju mladih ili tome sl., nije se mnogo iznenadio. Jer, samo dva dana ranije, objavili su vesti o „masovnim globalnim protestima protiv gajenja za krzno širom sveta, a i regiona“:

http://www.6yka.com/novost/134877/odrzani-protesti-u-sarajevu-tuzli-i-beogradu-aktivisti-sirom-regije-traze-zatvaranje-farmi-krzna-u-bih-foto

Silesiju aktivista protiv krzna možete pogledati i na videu s njihovog protesta. Gde, kako saznajemo, nije došao niko od medija.

A došlo ih je višestruko više nego prošlog puta u novembru, kada ih je bilo 5 (i slovima: pet). Pripomogli i gosti iz Hrvatske.

Balkansko isušivanje močvare

Da, da, neverovatno, ali i istinito: borba protiv gajenja za krzno preslikana je matrica kojom se služe u SAD protivnici predsednika D.Trampa, a za račun poražene strane, predvođene H.Klinton.

Postoji ipak jedna bitna razlika: na njenoj strani su pretežno tzv. mejnstrim mediji, oni, barem zvanično najuticajniji, dok se ovde radi o jednom ipak dosta beznačajnom portalu.

Koji je, slučajno(?), i manje-više otvoreno na strani jedne tamošnje političke grupacije koja je već podugo u opoziciji.

Pa pušta sve što se suprotstavlja zvaničnoj politici, gde god i na kojem god nivou vlasti da se radi.

Po modelu: ko nije s nama, taj je protiv nas, o kojem god da je pitanju reč. Što može biti jedno od objašnjenja, između ostalog, zašto su i dalje opozicija.

A naročito, kakvu budućnost nude građanima. Zbog čega ih podržavaju toliko koliko ih podržavaju.

Muva kategorija

Ali, da se vratimo mi našoj priči. U jednom od komentara na za nas divnu vest od srede uveče, naš bosanskohercegovački kolega i lider kampanje za odlaganje zabrane Hasan Agić, između ostalog, je rekao:

Art_0186

Hasan Agić

Odlaganje zabrane je dobra vijest i za same vegane. Evo, dobili su odgodu i priliku da se još barem deset godina bore protiv nas. I da povlače sredstva za to. Kako bi za njih bilo dobro da su pobijedili? Gdje bi se i zbog čega onda naplaćivali u narednom periodu?“

Hasane, ma, bravo!!! To je istinska suština njihovog delovanja. Da postoji teren za borbu i za nastavak finansiranja.

Samo, ima tu još nešto. Imaju oni još mnogo toga za domaći da urade. Kao što smo već mnogo puta pisali, krznašice su samo prve na udaru. Na podužem spisku zadataka koji im se servira. Sa konačnim dugoročno projektovanim ciljem da potpuno prestane bilo kakvo iskorištavanje životinja za ljudske potrebe. Svakako, i za hranu.

Gde bi nalogodavci i instruktori trebalo da im objasne da ne može sve da ide glatko. Odnosno, da se mora progutati i po neka gorka pilula.

Koja je nama, odgajivačima, isto toliko i još više- slatka.

Tako mu to ide kada se radi o borbama suprotnih zbivanja.

Problem je samo kada se u toj borbi skinu rukavice i udara ispod pojasa i gde god se stigne. To onda više nije ni sport. A pogotovu nije demokratija. U koju se protivnici naše delatnosti baš najviše zaklinju. Pa prolaze kako prolaze.

Iako papir trpi sve i svašta, ne bi se smelo zaboraviti na odgovornost za izgovoreno ili napisano. Barem ne bez očekivanih posledica. Koje stižu, jedna po jedna.

Što se nas tiče, ova jedna je zlata vredna.

I, da, baš nas uveseljavaju ovakvim pričama.

Naročito onim delom o muvama.

Što bi narod rekao: Zaleću se, k’ muve bez glave!!!

Ostavite odgovor