UNO- USPEŠNA PRIČA NA STRANICAMA PKS

Odgovorni privredni subjekti ponašaju se transparentno

To podiže kako sopstveni, tako i ugled delatnosti u celini

I odgajivači bi to morali imati na umu prilikom ulaženja u sumnjive i nelegalne otkupne aranžmane

Na zvaničnom sajtu Privredne komore Srbije, na stranicama Uspešne priče, nedavno je objavljena i storija pod naslovom UNO Serbia – porodični biznis osvaja meridijane.

U okviru reorganizacije i novih komorskih ovlašćenja u skladu sa zakonom koji je stupio na snagu početkom ove godine, UNO Serbia se nanovo pozicionira kao odgovorni privredni subjekt, sasvim sistemski orijentisan, uz sve obaveze, prava i odgovornosti koje se pod tim podrazumevaju.

Zajedno sa Udruženjem za popularizaciju farmerskog gajenja činčila, UNO Serbia već godinama nastoji da se delatnost gajenja činčila u zemlji uredi po svim sistemskim pravilima i propisima.

Prevashodno, da se svaki od oblika nelegalnog poslovanja potpuno eliminiše iz ove delatnosti. Jer, osim nelojalne konkurencije, nelegalne pojave i subjekti u velikoj meri diskvalifikuju karakter i ugled delatnosti, što je sasvim nepotreban i štetan “luksuz” , pogotovo vezano za kampanju uzkidanja zabrane gajenja krznašica u Srbiji.

Odgajivači bi trebalo da znaju da makar i povremenim i privremenim kooperacijama sa onima koji krše pravila, a, bogami i zakone, svesno ili sasvim nesvesno, seku sebi granu na kojoj sede.

O urušavanju pozicije i ugleda delatnosti- ne bi trebalo ni trošiti reči. Ako su, barem deklarativno, svi na pozicijama da bi delatnost trebalo odbraniti, onda je sasvim jasno da bi u tome svako mogao da dade sopstveni, makar i mali doprinos.

Izvorni tekst možete pogledati putem sledećeg linka:

UNO Serbia PKS f.pdfwww.pks.rs

Ostavite odgovor