Stvarne „dobrobiti“ od društava za dobrobit

Ključno je pitanje do kada će lokalne samouprave trpeti teror izmišljenih standarda o zaštiti lutalica

Kao i ono najvažnije: ko je tu s kim u dilu?

O manipulacijama i mahinacijama sa psima lutalicama i načinima i uslovima za njihovo aziliranje pisali smo više puta na ovim stranicama.

Iako je javnost svako malo uznemirena groznim vestima o istinskim nesrećama, ali i podvalama raznih psećih mafija, nema organizovanijeg otpora lokalnih ni državnih vlasti ovoj pošasti.

Da ironija bude veća, veganska društva za zaštitu životinja počesto se kače i na budžet, tako da njihove štete narod barem dvostruko plaća: kroz donacije za „projekte“ i kroz odštete za ujede.

Za razliku od ove bratije, ljudi su sačuvali zdrav razum- dovoljno je pročitati komentare kakve teško da ćete naći na portalima koji ih podržavaju, odnosno, prodaju im oglasni prostor kroz podmetnute tekstove i organizovane komentare da bi se iskrivila stvarna slika o njima, prisutna u realnosti:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:714809-Od-ujeda-pasa-lutalica-prave-biznis

Ne bi trebalo posebno ni podsećati da su upravo pomenuta društva glavni akteri uvođenja i ostanka na snazi zabrane gajenja krznašica, o čemu smo, kroz našu kampanju, upozoravali nadležne.

Razmere štete koju su napravili, ogromna je, ne samo kad je reč o našoj delatnosti, već i ovako, na lokalu.

Hoće li im se u dogledno vreme stati na rep, ostaje da se vidi.

Sem ako u tom krugu profitera od ujeda lutalice nisu i ponegde činovnici opštinskih uprava?! Što nije isključeno, barem ne u pojedinačnim slučajevima.

Mi se nadamo da svakako hoćemo, kroz ukidanje zabrane.

Recimo, onako, za početak, da se proveri da li su i koliko su navodne žrtve ujeda pasa lutalica u dosluhu sa raznoraznim udruženjima u lokalnim sredinama.

Jer, kao i kod istrage svakog zločina, prvo se traže motivi.

Pri čemu najviše postradavaju istinske žrtve: em izujedane i traumatizovane, em dođu na udar tzv. zaštitnika kada se odluči da se pas uspava.

To njihove veganske sirote dušice podneti ne mogu.

Ako ništa, ono zato što se realno nadaju da će ujesti i nekog sa njihovog spiska žrtava.

Ostavite odgovor