Slonovski drveni advokati

Naše prethodno pokolenje borilo se za zaokruženje nacionalnog i državnog suvereniteta i integriteta

Nas prisiljavaju da u ime navodno ugrožavanih ljudskih prava to pogazimo i odreknemo ga se

A naši potomci će imati posla sa “neljudskim pravima”

Kao novolansiranom formulacijom “prava životinja”

Pri čemu su odgajivači krznašica na prvoj liniji pokušaja odbrane normalnosti budućeg sveta

O tome se ovde sve vreme radi

Dakle, najcrnje slutnje se ipak obistinjuju: zalađeni aktivisti za “prava životinja” obratili su se sudu. A kao “objekat zaštite” našli su se slonovi:

http://www.telegraf.rs/vesti/svet/2923227-sud-odbio-zahtev-da-se-slonovima-dodeli-status-osobe-sudija-ovo-je-bez-presedana

Nešto čisto sumnjam da je grupa (grupica?) u okviru osmišljavanja i realizacije “Projekta za neljudska prava” koja je pred sudom pokrenula postupak zaštite istinski očekivala pozitivan ishod za svoje “klijente.”

Čekajući sudije vegane

Cilj je bio, dade se realno pretpostaviti, da se napravi presedan i zaintrigira javnost. Svaki sledeći put, postupajući sudija će biti manje iznenađen ( i uvredjen) od ovog.

Pošto ono što se dešava često ili sve češće, prestaje da bude čudo. Pri čemu, sasvim je realno očekivati da se ovakvi ili njima sl. aktivisti neće ustručavati da ovakvu provokativnu praksu nastave.

Kao i ideju da preispituju odluke suda. Pošto se, barem na rečima, zalažu i za pravnu državu i vladavinu prava.

U kojoj je sudska vlast neprikosnovena i nezavisna. Barem dok ne nađu “svoje sudije.”

Izvor: http://bit.ly/2qlItZN

Izvor: http://bit.ly/2qlItZN

Njima se, uostalom, nigde ni ne žuri. Možda neće doživeti sudsku satisfakciju u vidu “pravde za prava životinja”. Realno, njima to ni nije cilj. Jerbo će im doživotno kapati honorari za slična činodejstvija, iz fondova PETA.

Suštinski, opranog novca otetog od poreskih obveznika. Samo što sistematski i višedecenijski zaglupljivana američka javnost nema o tome ni tri čiste. Ona jede i guta servirano, iz koje god da kuhinje tako obrađen obrok dolazi.

I tu modu širi po svetu. Evo, i po brdovitom Balkanu.

Gde se, očigledno, prima. Po onoj: videla žaba da se konji potkivaju…

Odgajivači krznašica na prvoj liniji fronta

Za nas, odgajivače činčila, ovo događanje ima suštinski značaj. Jer objašnjava mnogo toga.

Pre svega, poreklo i smisao ideje projekta zabrane gajenja krznašica. Koje su, ponavljamo po stoti put, odabrane kao prva, a procenilo se, i najlakša meta.

Elem, najlakše je ljude navući na priču o skupocenom krznu namenjenom najbogatijima.

Stvar je, međutim, u tome, što ti najbogatiji upravo celu ovu priču i forsiraju. S kojim razlogom, pričali smo i pisali o tome, mnogo puta.

S rizikom da budemo protumačeni kao teoretičari zavere.

Kao što smo i upozoravali, redom: da se počelo s krznašicama, da su aktivisti listom vegani, da je projektovani cilj potpuni prestanak korišćenja bilo kojih životinjskih proizvoda za ljudske potrebe, a da će se konačni udarac biti ustavno-pravni subjektivitet životinja.

Kako čitati ovu naizgled naivnu i progresivnu pravnu formulaciju: pravni subjektivitet životinja? Do koje se planira doći formulacijom o “pravima životinja”?

I za što ta prava stavljamo pod navodnike?

Prosto, nigde, ali, apsolutno nigde, ni u jednom pravnom sistemu na planeti ne postoje prava životinja kao ustavna i pravno obavezujuća zakonska formulacija. Zato što uz prava uvek idu i obaveze i odgovornosti.

Izvor: http://bit.ly/2qlItZN

Izvor: http://bit.ly/2DWEF2J

Koliko god ovi Dr Dulitli umeli da čitaju misli životinja (evo, znaju šta osećaju slonovi!), ne mogu da odbrane ideju prava i odgovornosti njihovih najmilijih, tj. životinja.

Što ne znači, međutim, da se i tu ne može intervenisati. Na primer, odvajanjem prava od obaveza i odgovornosti. Odnosno, tako što će se prava delegirati životinjama, a obaveze i odgovornosti ljudima. Ili, slično tome, nekako, svakako…

Na primer, već ovde primenjenom formulacijom naziva projekta: neljudska prava. Baš lepo sročeno. I ako se šale! Grozna asocijacija!

Pobeda normalnosti

Kao što rekosmo, njima se ne žuri nimalo.

Za razliku od nas, odgajivača činčila, kojima se itekako žuri.

Pri čemu, ne bi bilo naodmet da malo bolje razumemo pozadinu cele priče. Ako ništa, ono da shvatimo protiv kakvog se globalnog monstruma borimo. Naročito, kakva borba očekuje naše potomstvo.

Što reče onaj reklamni slogan: izgleda šašavo, ali…dešava se tu, pred našim očima. I dalje će i još više. Makar da bude što sporije!

Zato je neodgovorno zatvarati oči i uši i “praviti se mrtav.”

Ova priča uveliko nadmašuje borbu za očuvanje našeg biznisa.

Zato će naša predstojeća pobeda, iako mala za globalne razmere, biti barem jedna važna dobijena bitka u predstojećem ratu čiji su ciljevi toliko sumorni da na njih ne smemo ni da pomislimo.

Zbog svega toga, naša pobeda nema alternativu!!!

Ostavite odgovor