Nema zabrane gajenja u Poljskoj

Iz Poljske su nam na Badnji dan stigle sjajne vesti
Tako to rade ozbiljne države koje brinu o najširem društvenom interesu
Da nije bilo kupljene zabrane, i Srbija bi već bila istinska velesila u gajenju činčila
Mogu da se rugaju i da nas mrze, ali, još ne znaju s kim imaju posla

Evo originalnog teksta s poljskog portala https://wpolityce.pl

Из нацрта Закона о заштити животиња нестаје одредба о забрани узгоја за крзно

Портал https://wpolityce.pl је обавестио да нацртом закона о заштити животиња нестаје из нацрта забрана узгоја за крзно. Те предлоге су поднели посланици владајуће странке Закона и Правде.
Нацрт закона такође укида прописе о ритуалном клању, присуство животиња у циркусима и забрану држања паса везаних. Амандман је упућен Законодавном бироу Канцеларије Сејма и Сејмовој канцеларији за анализу.
Министар пољопривреде Јан Крзисзтоф Ардановски више пута је нагласио да се противи увођењу потпуне забране узгоја крзнених животиња . Међутим, политичар је нагласио да се основни услови живота морају задовољити на фармама
“Крзнашице су природни део пољске пољопривреде. Животни услови морају бити што је могуће боље, одражавајући њихове потребе”, истакао је министар пољопривреде и руралног развоја Јан Крзисзтоф Ардановски .
“Све групе животиња које се узгајају у свету имају право да наставе да се размножавају и да их и даље користе, али емпатија се мора применити на све животиње да би се смањила патња ових животиња”, рекао је министар на Радио ЗЕТ-у.
“Пољска, захваљујући дугогодишњем раду научника и узгајивача животиња, тренутно је један од водећих произвођача животињских кожа највишег квалитета. Увођење потпуне забране узгоја, по нашем мишљењу би била очигледна акција усмерена на елиминацију пољских произвођача из свеетске трговине”, рекао је председник Националног савета пољопривредних комора Виктор Сзмулевицз за агроФакт портал.

Ostavite odgovor