Naši odgajivači osvetlali obraz

Održan 8. SPAS, tradicionalni sabor poljoprivrednika Srbije

Više od polovine učesnika Sabora činili naši odgajivači

Formiran Odbor za krznašice pri SPAS-u

Na već tradicionalnom, osmom po redu, Saboru proizvođača agroprivrede Srbije održanom u Topoli, u petak, 14. decembra, naša delatnost dobila je još jedno svetlo mesto pod suncem.

Formiran je Odbor za krznašice, 12. po redu granski odbor u okviru ove asocijacije koja okuplja poljoprivrednike iz cele zemlje i iz svih oblasti agroprivrede.

U Odbor su ušli:

Branko Simonović, iz Vitanovca kod Kraljeva, prvi odgajivač činčila u zemlji;

zatim, Ljiljana Grujić, inženjer i farmer iz Bora;

Snježana Milosavljević, politikolog-novinar i odgajivač iz Kragujevca, i predsednik Udruženja AGUTI, pod generalnim pokroviteljstvom Uno, sa sedištem u Valjevu.

Kandidovanje članova Odbora za krznašice

Ono što je za našu delatnost ovde važno jeste neupitna činjenica da je, formiranjem pomenutog Odbora za krznašice, i formalno i institucionalno data podrška našim aktivnostima. To, praktično, znači da sva granska udruženja poljoprivrednika iz cele zemlje sada i zvanično stoje iza naše inicijative, kao i svih aspekata u vezi s našom delatnošću.

Veoma loši vremenski uslovi desetkovali su broj planiranih zvanica i učesnika. Odgajivači činčila to nije omelo: oni su među učesnicima činili apsolutnu većinu. Što je dokaz svesti i odgovornosti, kao i spremnosti da se bore, sve do pobede i daljeg unapređenja gajenja činčila, u celini.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine Topola Dragan Jovanović

Sednicom Sabora, kao i svim organizacionim radnjama predsedavao je Zoran Milićević iz Žiče kod Kraljeva, inače, veliki i značajan proizvođač svinja.

Milićević je svakako jedan od najzaslužniji za osnivanje i redovno održavanje ove manifestacije.

Učesnicima se obratio i narodni poslanik i predsednik Skupštine Topola Dragan Jovanović koji je dao podršku i obećao konkretnu pomoć u rešavanju svih brojnih pitanja agrara, u zaista nadahnutom i motivisanom obraćanju sabornicima.

Pripremili smo i video i foto zapise sa ovog skupa. Zbog dosta loših tehničkih uslova za audio i foto snimanje u sali gde se sabor održavao, molimo za razumevanje za dosta nizak produkcijski kvalitet priloga.

Mesto, uloga i značaj koji je naša delatnost dobila tog dana, verujemo, opravdaće ove manjkavosti.

Obraćanje Snježane Milosavljević učesnicima sabora

https://www.youtube.com/watch?v=n0tDEEwdPq8

Ostavite odgovor