28. Januar, 2020, 05:01:24 pre podne
127 poruka - 55 tema - 137 članova

Autor Tema: "Uno Serbia" na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu  (Pročitano 63062 puta)

Snjezana

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 56
  • Pogledaj profil
"Uno Serbia" na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu
« poslato: 22. April, 2014, 02:03:11 posle podne »
Na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, na katedri za Marketing, održana je sredinom aprila prezentacija na temu "Strategija tržišnog nastupa UNO Serbia Valjevo".
Prezentaciju su održali studeti 2. godine Jakov Milosavljević, Saša Glišić i Lazar Špica, kojima su zaposleni u "UNO Serbia" stavili na raspolaganje sve dostupne podatke.
Prezentacija je bila vrlo zapažena: studenti su postavili mnogo pitanja u vezi sa samom delatnošću, kao i u vezi sa marketinškim modelima koje UNO koristi u svojoj tržišnoj promociji.
Osnovna namera menadžmenta "UNO" bila je da se, kroz gest korporativne odgovornosti, stavi na raspolaganje studentima ove visokoškolske institucije, verujući da je povezivanje nauke sa praksom neophodan način za što kvalitetnije obrazovanje mladih generacija.
 
« Poslednja izmena: 19. Jun, 2014, 04:30:27 posle podne admin »

Jakov

 • Newbie
 • *
 • Poruke: 1
  • Pogledaj profil
Odg: "UNO SERBIA" NA EKONOMSKOM FAKULTETU U KRAGUJEVCU
« Odgovor #1 poslato: 03. Maj, 2014, 12:40:11 posle podne »
Jedan sam od učesnika prezentacije o kojoj govorite. Mogu vam reći da je reakcija studenata bila iznad svih naših očekivanja. Bili smo "zapljusnuti" pitanjima, a naročito o samoj delatnosti gajenja činčila. Izgleda da ona, barem u našoj generaciji, nije dovoljno poznata. Predmetna asistentkinja, Katarina Radaković, i sama se veoma aktivno uključila u diskusiju, a o prezentaciji je detaljno izvestila i predmetnog profesora, Prof. dr Milana Kocića, koji se i sam zainteresovao za delatnost kojom se bavite. Njena pitanja odnosila su se pretežno na delantost, čak toliko da o pravilima javnog nastupa, što je bio primarni cilj naše studije slučaja, nije ni bilo reči. Desilo se da je ovoga puta od same forme prezentacije (studija slučaja), bila interesantnija i atraktivnija delatnost kojom se bavite.
P.S. Ovih dana, pored spremanja ispita, često sam domaćin mojim kolegama koji su se za ovu delatnost zainteresovali mnogo iznad mojih pretpostavki. Nadam se da ovde nije kraj našoj priči.
Srdačan pozdrav,
Jakov Milosavljević
student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu

Snjezana

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 56
  • Pogledaj profil
Odg: "UNO SERBIA" NA EKONOMSKOM FAKULTETU U KRAGUJEVCU
« Odgovor #2 poslato: 03. Maj, 2014, 01:22:57 posle podne »
Poštovani mladi gospodine Milosavljeviću,
Imam privilegiju da, u ime menadžmenta "UNO", izraziom ogromno zadovoljstvo što je naša zajednička akcija uspela i to  u ovoj meri.
Pored nesporne želje da izađemo u susret angažovanim mladim ljudima, kroz našu  saradnju namerni smo bili da postavimo temelje realizaciji koncepta povezivanja privatnog preduzetništva sa referentnim naučnim institucijama.
Taj koncept smatramo ključno važnim, ne samo za poslovanje našeg preduzeća, nego i jednim od nezaobilaznih puteva kojim mora ubuduće da ide i cela naša društvena zajednica, pogotovu zbog stanja u kojem se nalazi kako obrazovanje, kao njegov kardinalno značajan segment, tako i nacionalna ekonomija u celini.
Pored toga, želja nam je bila da, ustupajući vam tražene podatke koje ste koristili u prezentaciji, barem i delimično, pokažemo Vašim kolegama studentima da, nakon diplomiranja, možda i ne moraju da biraju neku od inostranih destinacija za svoje profesionalno i radno angažovanje, nego da je i odavde moguće poslovati sa svetom, uspešno i unosno. Pa čak i kada je reč o poljoprivrednoj delatnosti, koja ne mora nužno da konotira ka  znojavoj odeći i kaljavoj obući, jer je reč o pogrešnom predubeđenju, predrasudama, rekla bih. Kao što je i predrasuda pitanje "ko može da me zaposli?" umesto "čime ja to mogu da se bavim?" .
U svakom slučaju, mi smo na raspolaganju za dalju saradnju i imamo konkretne ideje bazirane na projektima koji su nam potrebni. Vama studentima bi to, verujemo, bila odlična prilika da svoja teorijska i stručna znanja povežete s potrebama realnog poslovanja, u konkretnom slučaju, preduzeća "UNO Serbia".
Pozdrav Vama lično, Vašim kolegama i nastavnicima,
Snježana M.,
PR "UNO Serbia"