Dabogda te podržali Karamarkovi

Kako stvari sa za sada stoje, gornji naslov bi mogao postati najveća kletva za hrvatske zaštitare životinja
Koji baš nisu imali sreće s otvorenom podrškom kontroverznog para
Pa bi ukidanje zabrane gajenja bi moglo doći nešto kao kolateral.

Takozvani zaštitari životinja, tačnije, hrvatski vegani baš nemaju sreće.

Gde sad da ih podrži Ana Karamarko! Sudionica najžešće afere koja preti da obori vlast u komšiluku koja još ni semestar postojanja sastavila nije.

Čiji je „konsultantski aranžman“ u aferi „INA-Mol“ napravio velike glavobolje njenom supružniku Tomislavu, inače čelniku HDZ-a, većinske strank7a63ffb368e08e753f584301595d3019e u Vladi Hrvatske.

Gde je definitivno utvrđeno postojanje sukoba interesa.

Kako nam javljaju kolege iz hrvatskog udruženja, i Tomislav (Karamarko, dakako) je otvoreno podržao narečenu kampanju. Iako po njihovim zakonima, kao visoki državni zvaničnik, to nikako nije smeo da uradi.

Ali, šta ćete, žena je jača od zakona! Pogotovu kada još izgleda kao što njegova izgleda! Pri čemu on, takođe, izgleda kako izgleda!

karamarko-i-ana

Doduše, pomenuti i zaista sve tužniji „molski“ aranžman s ovom pričom baš i nema veze. Već s podatkom da je g-đa Karamarko vlasnica , kako saznajemo, najprestižnijeg prestoničkog salona za ulepšavanje kućnih ljubimaca.

A poznato je da takav biznis ne ide bez blagoslova PETA i njihovih pomesnih „petarda“.

Pa, kad se pokaže za potrebno, donov ih konsiljere pozove i opomene da je vreme da oduže svoj dug prema godfather-u.

Koji je u datom slučaju dona, tj. žena, barem zvanično igra tu ulogu. Šefice PETA. A i žene. Zlobnici bi rekli da baš izgleda kao prava anoreksična veganka. Dočim Ana izgleda sasvim drugačije.

Kao što i komšijski  alfa predvodnik „prijatelja životinja“ sada izgleda sasvim drugačije. Javljaju nam hrvatske kolege da se već pominjani Luka Oman sada ne oseća baš najbolje u svojoj koži. A i kako bi, kada kada im podrška Karamarkovih sada dođe nešto kao kamen oko vrata.

Zbog čega bi njihova kampanja mogla da potone ravno na dno. Kao i pomenuti par. Metaforički, jakako. Pa da njihov projekat, što bi se reklo, ode da spava s ribama. Kako god ko shvatio.

1434028449ANA_SARIC_-_MODERATOR_11.05.2015._BY_ZT_-_7U celoj priči našu malu odgajivačku javnost, međutim, najviše zanimaju konkretne stvari. Precizno, kakva će biti sudbina kampanje hrvatske udruge uzgajivača činčila da se ukine zabrana koja je planirano da stupi na snagu već od sledeće godine.

Njihova eventualna pobeda bila bi pravcati vetar u leđa našoj inicijativi. I argument.

A podrška raznih humanista, predvođenih u konkretnom slučaju Karamarkovim, otkriva njihovu stvarnu prirodu.

Pošto su jako gadljivi na gajenje za krzno.

Ali nisu na druge vrste aranžmana. Vole ih više od salate. Na kojoj žive. Ali, od koje očigledno ne žive.

Barem tako misle oni koji su prethodnih nedelja oblepili Zagreb plakatima sa slika.rf

 

Ostavite odgovor