Zašto postati odgajivač činčila

Kao i u bilo kom drugom malom, srednjem ili velikom biznisu, najvažnije je pitanje plasmana.

U delatnosti gajenja činčila taj problem ne postoji: sve što se proizvede, otkupi se. Naravno, za različiti kvalitet proizvedenih životinja postoje diferencirane cene. One su odgajivačima dostupne kroz ažurni cenovnik otkupa, tako da je moguće, sezonski, unapred projektovati planirani prihod.

Poštovanje procedure gajenja i kvalitetni resursi omogućavaju da se eventualni škart svede na minimum.

Ovako komforna pozicija odgajivača uslovljena je opštim globalnim trendovima tržišta koža činčile koja je visokocenjeni i uvek traženi berzanski artikal.

Početnicima je korisno i da znaju da se otkupljuju žive životinje: „UNO Serbia“ drži do toga da se procedura lišavanja života životinja obavlja po utvrđenim i zakonom propisanim standardima.

Takođe, odgajivač ne mora da brine da li je skinutu kožu obradio na odgovarajući način, što uslovljava njenu konačnu otkupnu cenu.

Kooperantski odnosi ozakonjeni su kvalitetnim kooperantskim ugovorima koji u potpunosti zaštićuju obe ugovorne strane. Pored konkurentnih cena, „UNO Serbia“ svoje obaveze oko plaćanja otkupa ispunjava u najkraćem mogućem roku i ne duže od 30 dana od preuzimanja životinja. Takođe, ugovorom se garantuju premije za lojalne i kvalitetne odgajivače, u visini od 5 do 15 procenata na godišnjem nivou, u odnosu na vrednost otkupljenih životinja u sezoni otkupa koja traje od 1. septembra do 15. jula naredne kalendarske godine.

Više pogledajte na stranici » Kako funkcioniše kooperacija

Ostavite odgovor