Krzno činčile

Krzno činčile, slika luksuza i elegancije. Kraljevski osećaj moći i prestiža koji omogućava najfinije krzno činčile. Sa posebnim odnosom prema gajenju i stručnim procesom proizvodnje dobija se vrhunski kvalitet krzna.

Krzno činčile koristili su od davnina južnoamerički Indijanci. Hroničari beleže da je negde oko 1500. godine izbio i pravi rat zbog ovih životinja između plemena Inka i Činča, oko polaganja prava na lovišta činčila. Prva žena koja je ponela bundu od krzna činčile bila je španska kraljica Izabela.

Krzno činčile je lako, meko i svilenkasto što ga čini pogodnim za proizvodnju veoma specijalne odeće. Njegova retkost, lepota i upotrebna vrednost su ga postavili da bude jedno od najskupljih vrsta krzna na svetu pa je zbog toga i ponelo naziv „meko zlato“.

Jedinstveni stil koji poseduje krzno činčile dobija se kontrastom između belog stomačnog dela i crnog zadnjeg dela, takozvana činčila šara (obrazac, mustra, patern…) daje jedinstvenu obojenost i mekoću odeći napravljenoj od krzna činčile.

Ostavite odgovor