UNO Argentino: Činčile kao most saradnje

Privrednici su, već po pravilu, najbolji ambasadori svojih zemalja.
Ekipa „UNO Argentino“ primljena u srpskom konzulatu kod konzulke gospođe Ljiljane Milović

Ekipa „UNO Argentino“ primljena u srpskom konzulatu kod konzulke gospođe Ljiljane Milović

Srbija s Argentinom ima i više nego li prijateljske odnose, kao i sve intenzivniju privrednu saradnju. Međutim, velika je nesrazmera uvoza i izvoza, 10 prema 1 u korist uvoza iz Argentine u Srbiju.
Argentina i Srbija su kroz svoje nacionalne istorije prošle kroz veoma sličan industrijski razvoj, ali i urušavanje privrednog sistema, podsetio je nedavno argentinski ambasador, njegova ekselencija Rikardo Fernandez, prilikom posete Kragujevcu, naglasivši da geografska udaljenost ne bi trebalo da predstavlja problem za potencijalne investitore i privrednike koji žele da sarađuju.
Pored industrijske, prioritet će imati i saradnja u oblasti poljoprivrede. Pa se “UNO Argentino”, u tom kontekstu, može svrstati  u red pionira te saradnje.

Otkup sa najstarijim odgajivačem i konzulkom Ljiljanom Milović

Otkup sa najstarijim odgajivačem i konzulkom Ljiljanom Milović

Koja je prva asocijacija na Argentinu? Tango, fudbal, gaučosi- argentinski govedari.

Široj javnosti manje je poznato da je, pored govedina, Argentina i najveći proizvođač činčila na svetu.  Ne postoje precizni podaci o broju farmera činčila, ali je poznato da je prosek po farmi-oko hiljadu rasplodnih ženki!!! Iskustva iz poslovanja na argentinskom tržištu govore da im je produkcija isto toliko kvalitetna. Životinje imaju dobru genetiku, a naročito impresioniraju veličina i boja koža.

 

Ostavite odgovor